اپیزود 36– میوچا پرادا روایتگر یک بانوی خلاق و موفق ایتالیایی است که به یک کاآفرین تبدیل شده است.
درود و مهر من مارال پژاوند هستم با پادکست زن در قاب تاریخ
و این قسمت ۱۳ام از پادکست زنان پیشرو در صنعت مد و فشن در جهانه
در این پادکست دنباله دار صحبت از خلاقیت هایی که نمایش روح لطیف و خلاقه ی یک زنه که چه از میان انگشتان، چه از حنجره ی او، چه از حرکات موزون بدن، از لابه لای ایده ها و یا از کلام روشنش به جهان متجلی میشه.
اسپانسراین مجموعه ،آکادمی آوای صلح سیمرغ با پلتفرم بزرگ آموزشیه که همه ی اونچه که هر بانویی در زمینه های مختلف هنر، خلاقیت، مدیریت، کارآفرینی و مهارت ورزی بهش نیاز داره ، هم به صورت دوره های رایگان و هم به شکل آفرهای بسیارویژه در سایتش، سيمرغ اکادمی دات کام، در جهت خدمت به جامعه ی زنان و روشن کردن چراغی پیش روی اونها فراهم کرده . از شما نازنینان میخوام که پیام این پادکست رو به گوش بانوان بیشتری برسونید.
آنچه میپوشید معرف شما به دنیای بیرون است و در زمانی که ارتباطات انسانی بسیار سریع پیش میرود. مد زبانی است که به سرعت پیامها را منتقل میکند.
داستان امروز من درباره ی بانوی طراح خلاق و کارآفرین میلیاردر اهل ایتالیاست. صاحب یکی از نمادین ترین و پرطرفدارترین برندها در جهان با بیش از یک قرن فعالیت. برند و خانه ی مد لوکس پرادا که به طراحی های مینیمال و تلفیقی از استایل مدرن و سنتی مشهوره. میوچا پرادا.
میوچا موسس این برند نبود بلکه ادامه دهنده و توسعه دهنده ی مسیری بود که پدربزرگ مادری اش ماریو پرادا به همراه برادرش مارتینو پرادا در سال ۱۹۱۳ آغازکرده بود . برندی که در ابتدا به عنوان یک شرکت کالاهای لوکس چرمی در میلان تاسیس شد.
این دو برادر فروشگاهی به نام فراتلی پرادا به معنای برداران پرادا تاسیس و محصولات چرمی خودشون از کیف و کفش رو به فروش میرسوندن. اول اونا با چرم حیوانات کیفهای چرمی تولید و کم کم به تولیداتشون چمدانها و ساکهای مسافرتی هم اضافه کردن.
از اونجایی که کیفیت محصولات اونها بسیار بالا بود موردتوجه خاندان سلطنتی قرار گرفته و این شرکت جوان ،افتخار و امکان این رو پیدا کرد تا نیاز خانواده ی سلطنتی رو تامین کنه و برند مورد علاقه ی اشراف ایتالیا بشه. این امتیاز ویژه ، برای این شرکت، امکان نمایش نشان رسمی خانه ی ساووی و طرح طناب بر روی لوگوش رو فراهم کرد . نشان سلطنتی که تا امروز هم بر روی این لوگو یاقیمونده، شهرت و اعتبار این برند رو پیش سرمایه داران و افراد معروف ، تثبیت کرد.
اعتبار و توجه اشراف زاده گان و انسانهای ثروتمند به این برند ، باعث شد که این برند به فراتر از ایتالیا گسترش پیدا کنه و از سال ۱۹۵۰ به یک شرکت بین المللی تبدیل بشه.
ماریو تا پایان زندگیش که سال ۱۹۵۸ بود ، این شرکت و کسب و کار رو اداره و مدیریت میکرد . او معتقد بود که زنان به خوبی توان مدیریت بک تجارت رو ندارند و علاقمند بود که پسرانش بعد از او مسئولیت برند پرادا رو برعهده بگیرند که متاسفانه و بهتره بگم خوشبختانه هیچ یک از اونها علاقه ای به این کسب و کار نداشتن و دختر ماریو، لویزا اداره ی این شرکت رو به مدت ۲۰ سال و دخترش میوچا تا به امروز عهده دار شد تا بار دیگه به دنیا ثابت بشه که زنان خارج از تعصبات مردسالانه و برچسب های اجتماعی ، میتونن بسیار هم توانا ، اثرگذار و شگفت انگیزعمل کنند.
میوچا پرادا دومین فرزند از سه فرزند لوییزا که با نام اصلی ماریا برانکی در ۱۰ مه ۱۹۴۹ در میلان متولد شد.
دخترکی خجالتی که کمتر مشتاق بود تجارتی که از مادر و پدرش به او رسیده بود را ادامه بده و مسئولیت اداره اش رو بر عهده بگیره و اصلا در این زمینه تحصیل نکرد. او بیشتر به سیاست علاقمند بود و در دانشگاه میلان ،علوم سیاسی خوند جایی که ایدئولوژی اون به شکل فزاینده ای به سمت فمنیسم و سیاستهای چپ مدرن گرایش پیدا کرد. او یکی از اعضای حزب کمونیست ایتالیا بود و در نهایت مدرک دکترای خودش رو از این دانشگاه دریافت کرد .
تا اینکه بالاخره دراواسط ۱۹۷۰ تسلیم شد و برای نظارت بر طراحی لوازم جانبی وارد تجارت خانوادگی شان که نیاز به یک تازه نفس داشت ، شد و در سال ۱۹۷۸ بهعنوان رئیس شرکت پرادا جانشین مادر شد و در واقع به عنوان برند پرادا، مدیریت تجارت خانوادگی رو بر عهده گرفت. تجارتی که توسط مادر، بزرگ نشده بود اما زنده، پویا و پرسود بود و به صورت یکی دو فروشگاه باقیمونده بود و حالا نوبت میوچا بود که با ایده های نوگرایانه اش به کسب و کار خانوادگی، جانی تازه ببخشه.
خود میوچا میگه: “من یکی از اعضا فعال جنبش زنان بودم و فکر میکردم دوختن لباس ، کیف و کفش بدترین راه برای گذروندن وقت منه. من هرگز تصمیم نگرفتم طراح شوم. تازه فهمیدم که هستم.”
بله میوچا در واقع در مسیر کسب و کاری که بهش ارث رسیده بود، دست از کار نکشید، تلاشهای زیادی کرد تا بهترین باشه و شد. ابتدا خط تولید کفش ها رو راه اندازی کرد و به مجموعه ی پرادا افزود و کم کم لباسهای زنانه و مردانه که به صورت کالکشنهای فصول مختلف سال در فشن شوها به نمایش میگذاشت، سکوی پرتاب میوچا شد. البته او در مسیر رشد و توسعه ی تجارت تنها نبود . او توی یه نمایشگاه تجاری با مردی به نام پاتریزیو برتلی که یک تولید کننده ی کالاهای چرمی بود آشنا و این آشنایی به ۱۰ سال همکاری و در نهایت ازدواج ختم شد. بله با اضافهشدن پاتریزیو به تیم پرادا، داستان این برند در مسیر جدیدی قرار گرفت؛ چراکه با خلاقیتهای عجیبوغریب میوچا و قدرت کارآفرینی برتلی، برند پرادا حالا افقهای تازهای را در پیشِ رو میدید.
در واقع میوچا به عنوان طراح اصلی و فردی که مسئول تصمیمات خلاقانه ی طراحی بود با همکاری همسرش به عنوان مسئول استراتژی هاي تجاری ،شروع به احیای شرکت کرد.
اولین موفقیت بزرگ میوچا طراحی و تولید کوله پشتی و کیف دستی نایلونی مشکی و ریز بافت بود که البته ایده اش برای پدربزرگ ماریو بود که خب توسط نوه ،عملیاتی شد.این ایده کمی بعد با استقبال زیاد و فروش فوقالعاده روبرو شد. کیفهای با نایلونی ویژه و مقاوم در برابر آب.
میوچا به دنبال موفقیت هایی که در تولید کفش و کوله پشتی بدست آورد ، در سال ۱۹۸۶ برای گسترش برند خودش، شعبه هایی رودر نیویورک تاسیس کرد که به دلیل کیفیت بالای محصولاتش ، مشتریان و مخاطبین زیادی پیدا کرد. بعد ازآمریکا ، شعبه ی بعدی رو در مادرید اسپانیا افتتاح کرد که در این شعبه ها هم موفقیتهای زیادی به خصوص در زمینه ی فروش و یازاریابی به دست آورد.
بانوی خلاق و باهوش داستان ما در این میان برند جدیدی به نام میو میو که شامل لباس و پوشاک زنانه ، کیف و کفش اکسسوری مخصوص جوانان البته خیلی رنگارنگتر ، بازیگوشتر و مقرون به صرفه تر از برند مادر یعنی پرادا ، به بازار عرضه کرد.او با همکاری همسرش شعبه های دیگری رو در اروپا ، آسیا و در سراسر دنیا تاسیس کرد. او برای بسیاری از فیلم ها، اپراها و نمایشنامه ها لباس طراحی کرد .حتی از شیوه های جدید بازاریابی یعنی استفاده از سلبریتی ها و افراد معروف در تبلیغ محصولاتش بهره گرفت.
برای اولین قدم با اوما ترومن بازیگرمعروف قراداد همکاری بست تا در مجلسهای رسمی و مراسم مهم، از برند پرادا استفاده کنه. زمانیکه اوما در مراسم اسکار سال ۱۹۹۵ از این برند استفاده کرد ، افراد بیشتری علاقمند شدن تا از این برند علیرغم قیمت بسیار بالاش خرید کنند.
میوچا از سال ۲۰۰۰ تا امروز برند خودش رو علاوه بر کیف و کفش و پوشاک ، در حوزه های مختلفی نظیر عینک طبی و آفتابی، عطر و ادکلن ، اکسسوری های زیبای دیگری چون جواهرات و حتی گوشی همراه تمام لمسی با برند ال جی توسعه داد . میوچا با این اقدام انقلابی در صنعت مد ایجاد کرد تا علاقمندان برندش، ستی زیبا از محصولات و تولیدات این برند داشته باشن.
برندهای جدیدی در سایه پرادا خلق شد و میوچا و همسرش در طی این مسیر با چالشهای زیاد و بحرانهای مالی ای مواجه شدند که با استراتژی مدیریتی و فروش چند برند مهم خودشون به سلامت از این چالشها عبور کردند و همچنان بر روی ریل موفقیت در حرکتن. برتلی که نقش غیر قابل انکاری در رشد پرادا داره میگه: ما در پرادا با اتفاقات غیر منتظره و پیش بینی نشده کنار میآییم و برای اونها راه حل پیدا میکنیم . هاهداف کاری ما و نحوه ی مدیریت ما در طی این سالها فرقی نکرده. او شفافیت ، دقت و توجه به جزئیات، فرهنگ ارتباطی عمیق میان کارکنان و داشتن حس همبستگی رو رمز شکست ناپذیری پرادا میدونه.
میوچا و برندش ،برنده ی جوایز متعددیه: جایزه ی بهترین طراح خارجی ، جایزه ی شورای طراحان مد آمریکا، شورای مد بریتانیا، قرار گرفتن در لیست ۱۰۰ نفر از افراد تاثیر گذار جهان ، مهمتر از همه مدال شوالیه ی صلیب که مهمترین افتخاری که یک برند ایتالیایی تونسته تا امروز به دست بیاره.
بله میوچا پرادا، گسترش دهنده ی نام و جایگاه برندی شد که از ابتدا قرار نبود هیچ زنی در اون نقش داشته باشه. کمپانی تخصصی پرادا. او هر روز موفقتر از دیروز به تغییر و توسعه فکر ميکنه و عاشق کاریه که انجام میده. امروزه برند پرادا به یکی از بهروز ترین، لوکس ترین و با کیفیت ترین برندها شهره است که با برندهای معروفی چون، ورساچه، هرمس و گوچی رقابت میکنه.
تاریخچه برند پرادا دارای فراز و نشیب ها و چالش های خاص برای شخص خود میوچا پرادا است. در اپیزود 36– میوچا پرادا به نوعی به تاریخچه مختصر برند پرادا پرداختیم.
و آکادمی آوای صلح سیمرغ با اعتقاد به پتانسیل بالای و توانمندی بانوان ایرانی در گسترش صنعت قدرتمند مد و فشن ، در سایت آموزشی خودش simorghacademi.com دوره های برتر طراحی مد و لباس ، از مدرسین برجسته بین المللی به زبان فارسی ترجمه و در دسترس علاقمندان قرا داده و امید داره که با این آموزشها بانوان بیشتری رو در چرخه ی کسب و کار وارد کنه.