Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
دانا کرن

عنوان اپیزود:

اپیزود 40 – دانا کرن، بانوی بشردوست

شماره اپیزود:

گوینده:

مارال پژاوند

درباره اپیزود:

درود و مهر من مارال پژاوند هستم با پادکست زن در قاب تاریخ
و این قسمت هفدهم از پادکست زنان پیشرو در صنعت مد و فشن در جهانه
در این پادکست دنباله دار صحبت از خلاقیت هایی که نمایش روح لطیف و خلاقه ی یک زنه که چه از میان انگشتان، چه از حنجره ی او، چه از حرکات موزون بدن، از لابه لای ایده ها و یا از کلام روشنش به جهان متجلی میشه.
اسپانسراین مجموعه ،آکادمی آوای صلح سیمرغ با پلتفرم بزرگ آموزشیه که همه ی اونچه که هر بانویی در زمینه های مختلف هنر، خلاقیت، مدیریت، کارآفرینی و مهارت ورزی بهش نیاز داره ، هم به صورت دوره های رایگان و هم به شکل آفرهای بسیارویژه در سایتش، سيمرغ اکادمی دات کام، در جهت خدمت به جامعه ی زنان و روشن کردن چراغی پیش روی اونها فراهم کرده. از شما نازنینان میخوام که پیام این پادکست رو به گوش بانوان بیشتری برسونید‌.
داستان امروز من معرفی یکی دیگه از بانوان طراح مشهور و بانفوذ آمریکایی در دنیای فشن دیزاینه که به بانوی بشردوست معروفه. دانا کرن

دانا در ۲ اکتبر ۱۹۴۸ در فارست هیلز نیویورک در خانواده ای یهودی، از مادری مدلیست و پدری خیاط به دنیا اومد. ۳ ساله بود که پدرش رو در سانحه ی رانندگی از دست داد. نام اصلی او دانا آیوی فسکه است و نام خانوادگی کرن، بعد از ازدواج با مارک کرن همسر اولش بر روی دونا باقی موند.
دانا دختری هنرمند با روحیات ورزشکاری که از سافت بال، والیبال و بسکتبال بسیار لذت می‌برد و یوگا و مدیتیشن جزء تفریحات دوران جوانی اش بود، دوران نوجوانی پرتلاطمی رو سپری کرد، در ۱۴ سالگی یکباراز دبیرستان اخراج شد اما بالاخره از دبیرستان هیولت فارغ‌التحصیل شد و وارد مدرسه ی طراحی پارسونز شد و بعد اتمام تحصیلاتش کارش رو به عنوان دستیار طراح و دو سال بعد به واسطه ی نشون دادن توانایی هاش به عنوان سرپرست گروه طراحان با طراح معروف آن کلاین آغاز کرد.
دراواسط همین دهه بود که با مارک ازدواج کرد از او صاحب یک دختر به نام گابی شد. البته این ازدواج دووم زیادی نداشت.
دانا کرن بعد از درگذشت آن کلاین و خریداری خانه ی مد توسط شرکت ژاپنی تایکیهو، با سمت طراح اصلی تا سال ۱۹۸۳ توی این خانه ی مد به فعالیت و کسب تجربه ادامه داد و در سال ۱۹۸۴ بود که این خانه ی مد رو ترک کرد و برند خودش رو با هدف تولید پوشاک مناسب برای خانمها، آقایون و حتی کودکان، به نام دانا کرن نیویورک، راه اندازی کرد و از همون ابتدا رسالت خودش رو طراحی لباسهای مدرن برای افراد مدرن قرار داد.
او در سال ۱۹۸۳ یعنی یکسال قبل از ترک خانه ی مد آن کلاین، با استفان وایس هنرمند نقاش و مجسمه ساز معروف آشنا شد و ازدواج کرد. استفان همسری حمایتگر بود که در خانه ی مد دانا کرن به عنوان مشاور و یکی از مدیران اجرایی شرکت، تا سال ۲۰۰۱ که در اثر بیماری سرطان از دنیا رفت، با او همکاری داشت. دانا از استفان صاحب یک فرزند پسر به نام کوری، شد. به کمک و حمایت استفان خط تولیدی در لاین های مردانه، کودک، مبلمان و عطریات هم گسترش پیدا کرد. البته مرگ استفان در اثر بیماری سرطان باعث شد دانا به ارزیابی مجدد همه ی بخش‌های زندگیش بپردازه.
دونا مجموعه ای رو در سال ۱۹۸۵ خلق کرد با عنوان 7easy pieces (هفت آیتم کاربردی )که شامل ۷ تکه از پوشاک کاربردی ویژه ی بانوان و در داقع یه کمد لباس یکپارچه و کامل زنانه بود از بادی، ژاکت، دامن، شلوار، پیراهن، کت چرم و پلیوربافت بود ارائه کرد. در واقع میشه گفت از همین جا بود که نام برند اون به یک برند سبک زندگی کامل برای زنان و مردان تبدیل شد.
خود دانا کرن در رابطه با طراحی هفت تکه کاربردی خودش میگه: من فقط می خواستم کارها را ساده کنم، زندگی را ساده کنم، نحوه لباس پوشیدنمان را ساده کنم، بتونیم سفر کنیم، فعال باشیم، از زندگی لذت ببریم .
دانا شرکت سهامی عام خودش رو در همان سال ۲۰۰۱که استفان از رنیا رفت ، به شرکت لوکس فرانسوی لوئیس ویتون فروخت‌. فروشی که گفته شده نزدیک به ۶۵۰ میلیون دلاربوده. اما خود دونا همچنان به عنوان طراح اصلی برندش باقی موند.

در سال ۲۰۰۳ او اولین بانوی آمریکایی بود که تونست جایزه ی سوپر استار گروه بین المللی مد رو دریافت کنه و یک سال بعدش جایزه ی بسیار معتبر یک عمر دستاورد رو از شورای طراحان مد آمریکا دریافت کرد. اون در سال ۲۰۰۴ کتابی هم با عنوان سفر من یا سفر یک زن، به چاپ رسوند.
بانوی طراح داستان ما چندین بار روی جلد ووگ آمریکایی ظاهر شد. طراحی هاش بر تن هنرمندان و زنان معروف جلوه گری کرد و البته که همین تبلیغات کارش در موفقیت او در کنار طیف وسیعی از حق انتخابها برای زنان ، موثر بوده. بله در طول سال‌ها، این برند به یک نام اساسی در لباس‌های آماده و ورزشی آمریکایی تبدیل شده.
دونا در سالهای زیادی که برای زنان طراحی میکرد و به دنبال ساخت لباسهایی بود که انعکاس درک او از نیازهای مشتریان خانم باشه به این مهم رسید که اغلب زنان، نارضایتی های عمیقی از خودشون و اندامشون دارن و بسیار در تلاشن که این بخش‌ها رو با لباس بپوشونن و این برای دونا دغدغه بزرگی بود تا بتونه زنان رو با درونشون ارتباط بده.
پس دونا متأثر از مرگ همسرش، شروع به راه اندازی فلسفه ای از زندگی کرد که در محور درمان‌های سنتی و انرژی بخش بودایی ذن بود. در نتیجه این فلسفه درسال ۲۰۰۷ بنیاد اوربان ذن نیویورک رو با الهام از فرهنگهای مختلف راه اندازی کرد.
خودش میگه: ” تا امروز ظاهر زنان رو زیبا میکردم، امروز میخوام درون زنان رو لباس تن کنم. من عمیقا به برقراری ارتباط درونی با مصرف کننده فکر میکنم.تصویری بزرگ که چیزی بیشتر از طراحیه.”
به این ترتیب در سال ۲۰۱۵ بود که دونا بعد از ۳۰ سال فعالیت در دنیای مد، از سمت طراح اصلی کنار رفت تا انرژی خلاقه خودش رو صرف بشردوستی و تمرکز بر مراقبت‌های بهداشتی، آموزشی و حفظ فرهنگ ها کنه.
امروزه دانا کرن در نیویورک ساکنه و به عنوان طراحی باسابقه، محبوبیتش داره اما فراتر از اون به عنوان یک زن و یک مادر با فعالیت‌های بشر دوستانه اش در جهت ایجاد انگیزه برای آگاهی بخشی به زنان برای خود مراقبتی و سلامتی جسمی و روحی شون ،معتقده هرچقدر هم تکنولوژی پیشرفته کنه:

همچنین می توانید درباره بیوگرافی این طراح آمریکایی بیشتر بخوانید.
زیبایی زن بودن در قلب ماست. ما احساس میکنیم، می‌بینیم و غرایز خودمون رو داریم. ما تغییر دهنده هستیم. آنچنان دور فراتر از فشن‌.
و آکادمی آوای سيمرغ با رسالت بزرگ خودش که توانمند سازی و حمایت بیشتر از زنانه، میکوشه در پلتفرم بزرگ آموزشی خودش زنان رو به کسب و ارتقا مهارتهای بیشتر ترغیب کنه و بر همین اساس دوره ی انلاین بانوی کامل بانوی کارآفرین رو سالانه با آموزشهای اصولی اساتید برجسته ی موسسه، بانو مریم نظری و بانو آفاق صالح، ویژه ی زنان برگزار میکنه.
شما نازنینان می تونید با مراجعه به سایت و صفحه‌ی اینستاگرامی آوای صلح با این دوره ، اساتید بین المللی ومحتوای ارزشمندش آشنا بشید.
سپاس که من رو تا پایان همراهی کردید. بدرود

BLACK

زمان باقی مانده تا شروع تخفیف بلک فرایدی روی پکیج‌های اشتراکی

روز
ساعت
دقیقه
ثانیه
black2