logomain
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
آنا وینتور وود

عنوان اپیزود:

اپیزود 42 – آنا وینتور ملکه وود

شماره اپیزود:

گوینده:

مارال پژاوند

درباره اپیزود:

درود و مهر من مارال پژاوند هستم با پادکست زن در قاب تاریخ 

و این قسمت ۲۰ ام از پادکست زنان پیشرو در صنعت مد و فشن در جهانه 

در این پادکست دنباله دار صحبت از خلاقیت هایی که نمایش روح لطیف و خلاقه ی یک زنه که چه از میان انگشتان، چه از حنجره ی او، چه از حرکات موزون بدن، از لابه لای ایده ها و یا از کلام روشنش به جهان متجلی میشه. 

اسپانسر این مجموعه، آکادمی آوای صلح سیمرغ با پلتفرم بزرگ آموزشیه که همه ی اونچه هر بانویی در زمینه های مختلف هنر، خلاقیت، مدیریت، کارآفرینی و مهارت ورزی بهش نیاز داره، هم به صورت دوره های رایگان و هم به شکل آفرهای بسیارویژه در سایتش، سيمرغ اکادمی دات کام، در جهت خدمت به جامعه ی زنان و روشن کردن چراغی پیش روی اونها فراهم کرده.

از شما نازنینان میخوام که پیام این پادکست رو به گوش بانوان بیشتری برسونید‌.

داستان امروز من درباره ی بانویی سرشناس که با عینک آفتابی سیاه شنل و پرادا، مدل موی خاص گرد کوتاهش که از چهارده سالگی حفظش کرده، کفشهای پاشنه و رفتاری سرد که دیگه بخشی از شخصیت او شده، در بین مردم به عنوان کارگردان هنری و قدرتمندترین زن در صنعت مد شناخته میشه.

آنا وینتور وود.

سردبیر مجله‌ی آمریکایی ووگ که مشهورترین ماهنامه ی تخصصی در حوزه ی مد، لباس و سبک زندگی با تمرکز بر زنانه. او نه یک طراح مد بلکه یه مد نویسه.

آنا وینتور وود

از اونجایی که نظر و سلیقه ی اون میتونه یه نمایش مد رو بسازه و به اوج برسونه و یا شکست بده؛

با بیش از سه دهه رهبری در این نشریه ی قدرتمند، به ملکه ی مجله ی ووگ با میلیونها خواننده در جهان و بانوی اثرگذار صنعت فشن معروف شده به طوریکه گفته میشه او تاثیرات صددرصدی بر روی ترندهای هر ساله داره.

بنایراین فکر کردم که حضور خاص و اثرگذار این زن در دنیای مد و فشن آنقدر پررنگ هست که لازمه در یه اپیزود بهش پرداخته بشه 

  1. ووگ مجله ای که “کتاب مقدس مد” نامیده می‌شه. اولین جایی که به بررسی کامل روندهای جدید مد و زیبایی می‌پردازه، نام هاي امیدوار کننده ای رو کشف میکنه و بالاترین استانداردها رو دیکته میکنه و آخرین اخبار موسیقی رو از هنرمندان مشهور ارائه میده. حضور در این مجله، برچسب کیفیت و اصالت برای طراحان، مدلها، بازیگران، عکاسان و نویسندگانه.

آنا وینتور وود در۳نوامبر ۱۹۴۹در خانواده ای متمول و سرشناس در انگلستان از پدری به نام چارلز وینتور سردبیر مجله ی ایونینگ استاندارد لندن و مادری اصالتا آمریکایی علاقمند به حقوق بشر به نام ایلینور وینتور به دنیا اومد. 

آنا دختری باهوش بود در همون نوجوانی به مد علاقه مند شد و پدرش چارلز وینتور که یه سردبیر بانفوذ بود در زندگی حرفه ای آنا نقش مهمی داشت.

او زمانی که در حال بررسی ایده هایی برای افزایش خوانندگان در بازار جوانان بود، مرتب با آنا مشورت میکرد.

خود آنا میگه: فکر می‌کنم پدرم واقعا برای من تصمیم گرفت که در مد، کار کنم. 

آنا در جوانی توی مدرسه ای دانشگاهی مستقل در شمال لندن تحصیل و به خواست پدر و مادر در کلاسهاي مد به دنبال پیدا کردن سبک خودش شرکت میکرد اما یه اعتقاد درونی که مد یادگرفتنی نیست و باید از درون سرچشمه بگیره و در واقع بی صبری و علاقه ی دیوانه واری که به مد داشت، باعث شد که کلاسها و حتی تحصیلاتش رو نیمه، رها کنه.

 پدرش در ۱۵ سالگی اولین کار آنا رو در یک بوتیک مد روز بانفوذ به نام”  بیبا ” ترتیب داد.

آنا وینتور وود

البته خیلی موفق نبود اما اعلام کرد که میخواد وارد دنیای روزنامه نگاری که یه جورایی میراث خانوادگی اش بود، بشه.

به این ترتیب آنا کارش رو در دنیای رقابتی مجلات و روزنامه نگاری مد در مجلات بریتانیایی شروع کرد‌. در حدود ۱۹۷۰ که مجله ی هارپر بازار با کویین ادغام و به هارپر و ملکه تبدیل شد، به عنوان اولین دستیاران این تحریریه استخدام شد.

آنا وینتور وود در اوایل بیست سالگی به آمریکا نقل مکان کرد و ابتدا در هارپرز بازار در نیویورک و هاوس اند گاردن فعالیت حرفه ای خودش رو به عنوان یک نویسنده ی مد و  ژورنالیست ادامه داد.

او با تیزهوشی و آینده نگری همه ی تلاشش رو برای برقرای ارتباط و آشنایی با عکاسان، نویسندگان، طراحان و تاثیرگذارترین ها در دنیای مد انجام می‌داد.

پشتکار و علاقه ی آنا اون رو به سمت سردبیری ومدیریت سطح بالا در نشریه ی ویوا که مجله ای برای بانوان بود و همینطورتجربه هایی در مجلات مختلف در لندن و نیویورک، کشوند.

البته آنا از شروع کار روزنانه نگاری اش، همیشه رویای سردبیری مجله ی ووگ رو در سر می‌پروروند‌.‌

تا اینکه یکی ازهمکارهای قدیمی اش، مصاحبه ای رو با گریس مرابلا، سر دبیر وقت نشریه ی ووگ فراهم و آنا رو قدمی به ووگ نزدیکتر کرد‌.

بعد ۳ سال آنا به شرکت کندن است که ناشر مجله ووگه مراجعه کرد و تونست به سمت اولین مدیر خلاقیت این نشریه دربیاد‌.

در واقع با جسارتی که داشت اغلب بدون اطلاع سردبیر،تغییراتی در مجله بوجود می‌آورد.

در سال ۱۹۸۴ با یه روانشناس کودک به نام دیوید شفرازدواج کرد و از او صاحب دو فرزند شد‌.

البته این ازدواج در ۱۹۹۹ به جدایی ختم شد. ازدواج بعدی آنا در سال ۲۰۰۴ با شبلی برایان  یه تاجرباهوش و سرمایه دار بود.

وقتی به لندن برگشت ، بین سال‌های 1985 و 1987 سردبیر ارشد مجله ووگ بریتانیا شد.

کار تو این مجله با انتقادهای شدید والبته‌ تحولات بنیادین آنا همراه بود.

در واقع با سردبیری بانوی سخت کوش داستان ما بود که این مجله که در مقایسه با رقباش در وضعیت چندان خوبی نبود؛

تونست در خط مقدم دنیای مد قرار بگیره، روندهای جدیدی رو ایجاد کنه و حرفه ی بسیاری از مدل ها، عکاسان و طراحان رو راه اندازی کرد. 

آنا وینتور وود در سال ۱۹۸۸به عنوان سردبیر ووگ آمریکا به نیویورک برگشت ودر ووگ آمریکا هم تحولات عظیمی از جمله بر روی کاور مجله، اعمال کرد‌.

انتصاب وینتور یک نقطه عطف برای ووگ بود؛ او از همون ابتدا با عکسی که روی جلد اولین شماره بعد از ورودش منتشر کرد، سنت‌های ووگ رو در هم شکست. 

این عکس مربوط به یک مدل ۱۹ ساله به نام مایکلا برکو بود که یک شلوار جین و یک ژاکت به تن داشت.

مجله‌ای که همیشه عکس پرتره یک سلبریتی رو روی جلد اون می‌دیدید، حالا عکس تمام‌قد مدلی جوان و ناشناخته رو روی جلد به نمایش گذاشته بود.

بله آنا شروع به ارائه مدل های ناآشنا و زنان مشهور روی جلد کرد و مد بالا را با لباس های ارزان قیمت مخلوط کرد.

یعنی هنرمندان و سلبریتی ها رو از کاور مجله حذف و به جای اون شلوار جین بر تن مدلها کرد و حتی از تصاویر زنان قدرتمند بر روی جلد استفاده کرد.

مدیریت بی نقص آنا این مجله رو از رکود نجات داد و به دوران اوج خودش زمانی که دیانا وریلند سردبیر مجله بود کسی که با دیدگاه جوانگرایانه اش مبنی بر انتشار مجله ای پر از نشاط و سرگرمی، مخاطبان زیادی رو جذب کرد؛

بازگردوند و ووگ رو جسورانه تر، سرزنده تر و جهشی رو به جلو داد.

آنا وینتور وود با پیشرفت مجله وتوانایی هایی که از خودش بروز داد، ریاست تمامی نسخه های ووگ رو در سراسر دنیا بر عهده گرفت.

آنا وینتور وود

او از انجمن منتقدین جایزه ی بهترین طراحان آمریکایی و از ملکه ی انگلستان به دلیل خدماتش، جایزه ی اُ بی ای رو دریافت کرده.

خدمات ماندگار آنا در طی سه دهه مدیریت خلاقانه اش که به جدیت و پایداری در کارها اعتقاد خاصی داره؛

شامل کشف استعدادها، حمایت از فناوری‌ها، حمایت ازسیاستمدارانی چون باراک اوباما، هیلاری کلینتون در انتخابات ریاست جمهوری، توجه به محيط زیست و اختصاص سالانه چند میلیون دلار ازبودجه ی مجله ووگ برای کمک به بیماران مبتلا به ایدز و کارهای خیرخواهانه ای مثل کمک‌های مالی به طراحان تازه کاره که اینها وگ رو نه تنها یک مجله ی اثرگذار در مد، بلکه به ابزاری آموزشی برای آموزش هنر، زیبایی و خلاقیت تبدیل کرده.

ووگ هرسال میزبان مت گالا، مراسمی که از بزرگترین رویدادهای مد و فشن برای افراد معروفه است، درواقع آنا مغز متفکر این جشن سالانه است که با ایده هاش، دنیای مد رو زیر و رو میکنه.

این رویداد پرطرفدارترین جشن در صنعت مده و سیاستمداران، ویراستاران مد، طراحان و افراد مشهور از اون استقبال می‌کنند.

آنا در طول فعالیت‌هاش با حواشی و انتقادات زیادی روبرو شد، اما اغلب در برابر اونها سکوت کرد تا اینکه مستند موفقی از زندگی و فعالیت‌های آنا در ۲۰۰۹ساخته شد که خیلی از حاشیه ها و انتقادات رو از اطراف آنا دور کرد.

کتاب آنا که بیوگرافی کاملی از زندگی آنا وینتورهست رو هم  امی اودل نویسنده و روزنامه نگار مد و فرهنگ، در سال ۲۰۱۷ منتشر کرد.

آنا وینتور وود مستر کلاسی تحت عنوان مدیریت و خلاقیت طراحی کرده که در اون تکنیک‌های مدیریت کسب و کار و مبانی خلاقیت رو به دانشجویانش آموزش میده.

اینکه چطور مهارتهای ارزشمندی را به عنوان یه رهبر خلاق ایجاد و یک تیم رو مدیریت و با بینش صحیح بدون عذرخواهی رهبری کنن.

BLACK

زمان باقی مانده تا شروع تخفیف بلک فرایدی روی پکیج‌های اشتراکی

روز
ساعت
دقیقه
ثانیه
black2