logomain
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
توانمند سازی زنان در عرصه تجارت

توانمند سازی زنان در عرصه تجارت

ارتباط معناداری میان رفاه و توسعه جوامع و توانمند سازی زنان در عرصه تجارت در جامعه وجود دارد. زنان به لحاظ آماری نیمی از جمعیت جوامع و در نتیجه بخشی از سرمایه های انسانی به شمار می آیند؛ و سرمایه های انسانی از ارکان اساسی و مهم در رشد و توسعه محسوب می شوند. بنابراین تبدیل پتانسیل بالقوه بانوان به پتانسیل بالفعل، در هر جامعه ای از عوامل مؤثر در شتاب بخشیدن به فرآیند توسعه آن جامعه شناخته می شود. 

توجه به تأثیر زنان در روند تربیتی نسل‌ها، شکل‌گیری و تحقق برنامه‌های دولت‌ها در نهاد خانواده و وظایف اجتماعی انسان‌ها ضرورت این مهم را بیش از پیش آشکار می کند.

فرآیند توانمند سازی زنان در عرصه تجارت

توانمند سازی زنان یک فرآیند محسوب می شود که توجه و تمرکز بر روش‌های منجر به آن، نیاز به دقت و صرف زمان دارد. با توجه به اهمیت این موضوع، مقاله پیش رو به بررسی به برخی از عوامل مؤثر بر این مهم می پردازد. عواملی که هر یک خود به تنهایی، سر آغاز مبحثی گسترده و حائز اهمیت است.

در ادامه به بررسی ویژگی هایی که خانم ها برای قدرتمند شدن به آن نیاز دارند می پردازیم.

رفع تبعیض های جنسیتی و نابرابر در عرصه های مختلف 

تبعیض های جنسیتی یکی از عوامل مهمی است که مانع توان افزایی زنان و در نتیجه باعث کاهش بهره وری آنان در عرصه های تجاری می شود. اصلاح نگرش ها و رفتارهای تبعیض آمیز، مبارزه با نابرابری های ساختاری از گام های مؤثر در آزادسازی پتانسیل زنان در عرصه تجارت است.

بر اساس گزارش بانک جهانی، فقط چند کشور در جهان حقوق برابری برای زن و مرد قائل هستند. تبعیض‌ها در زمینه دستمزد و نرخ اشتغال در بسیاری از کشورها باعث می شود که زنان از دستیابی به فرصت‌های اقتصادی باز بمانند و یا با محدودیت‌های شغلی مواجه‌ شوند.

در عرصه های اقتصادی و تجاری زنان باید جایگاهی برابر با مردان داشته باشند. برابری جنسیتی نه تنها به زنان فرصت می‌دهد بر فقر خود غلبه کنند و از زندگی بهره ببرند بلکه وضعیت فرزندان، خانواده و کشور آن‌ها را هم ارتقا می‌دهد. 

افزایش عزت نفس، اعتماد به نفس و احساس کارآمدی

 برای افزایش رهاسازی پتانسیل زنان و به منصه ظهور رسیدن توانایی آنان لازم است تا زنان به خود باوری برسند، از حقوق خود آگاه شوند، اعتماد به نفس کافی به دست بیاورند و بتوانند استرس و اضطراب اجتماعی خود را کنترل کنند. استقلال فکری، احساس قدرت و خودباوری زنان رابطه ی مستقیمی با حضور آنان در عرصه های تجاری دارد. 

توانمند سازی زنان در عرصه تجارت

شرکت در انجمن ها و گروه ها

شرکت و عضویت در گروه ها و انجام فعالیت های جمعی باعث گسترده تر شدن دیدگاه زنان و پی بردن آن ها به توانایی های خود می شود. بانوان با شرکت در جوامع فرهنگی، علمی و فعالیت های گروهی به قابلیت های خود آگاه می شود. در نتیجه با هدف رسیدن به خواسته ها به کسب توانایی های لازم می پردازد.

فضای نامناسب جهت برگزاری مجامع یکی از محدودیت‌هایی است که بسیاری از بانوان در حوزه فعالیت در بازار با آن رو به رو هستند. رفع این معضل به درخواست مطالبه گری زنان و پررنگ شدن حضور آن‌ها در عرصه تجاری منجر می شود. باید به خاطر داشت که حضور مؤثر زنان در انجمن ها و تشکل های صنفی و شرکت در گروه های فرهنگی و علمی خود تمرین حضور در صحنه های کلان تر اجتماعی است که مشارکت در زندگی اجتماعی و سیاسی و غیره را در بر می گیرد.

میزان سواد و سطح تحصیلات

میزان و سطح سواد زنان یکی دیگر از موارد تأثیرگذار بر میزان مشارکت آنان در فعالیت های اقتصادی محسوب می شود. به این معنا که هر چقدر میزان علم و دانش زنان افزایش یابد، امکان دستیابی آن‌ها به مشاغل بخش صنعتی و خدماتی نیز افزایش می یابد. 

کسب اطلاعات و دانش موجب افزایش آگاهی در فرد می شود. افزایش آگاهی از مناسبات قدرت و جنسیت، ایجاد احساس با ارزش بودن و ارتقاء توانایی و مهارت از عوامل توانمند سازی زنان در عرصه تجارت و اقتصاد است. که در سایه آموزش و رشد آگاهی محقق می شوند. و از این رو، علم و دانش زنان با نرخ مشارکت آن‌ها در بازار کار رابطه ای مثبت دارد. 

عوامل فرهنگی و اجتماعی

بسیاری از هنجارهای اجتماعی می توانند به طور مستقیم و یا غیر مستقیم، میزان توانمند سازی زنان را محدود کنند. به عبارت دیگر آداب و سنن هر کشور در میزان نرخ مشارکت زنان آن جامعه در بازار کار تأثیرگذار است. تا آن جا که برخی از این هنجارها اجازه کسب ثروت بدون حق کنترل بر آن و یا بدون کسب مقام در خانواده یا اجتماع را از زنان سلب می کند.

همچنین در بسیاری از جوامع زنان به دلیل محدودیت‌های آزادی بیان و تحرک و حس رقابت بین زن و مرد در محیط‌های کاری، امکان‌های حضور و فعالیت های تجاری کمتری پیدا می کنند

اصلاح قوانین مدنی، نظام های حقوقی مالکیت، حق کنترل، قوانین کار و… از جمله گام های راهبردی جهت تحقق تواناسازی زنان در عرصه ی تجارت است. در نظر داشته باشید که حمایت اعضای خانواده نیز تأثیر زیادی در فرآیند کسب‌وکار و مدیریت زنان دارد.

دسترسی به منابع مالی، بهبود وضع سلامت و برخورداری از حقوق مالکیت قانونی از دیگر عوامل مؤثر در جهت تقویت و توانمند سازی زنان در عرصه تجارت هستند.

سخن آخر

زنان برای حضور در دنیای تجارت نیازمند کسب ویژگی هایی برای افزایش عزت نفس و خودآگاهی هستند. ویژگی زنان قدرتمند با افرادی معمولی که زندگی روتینی دارند متفاوت است. چیزی که این ویژگی ها و عادت ها را شکل می دهد نوع تفکر و ذهنیت افراد است که می تواند تغییر را در سبک زندگی آن ها ایجاد کند.

آکادمی سیمرغ با ارائه دوره چگونه کارآفرین خودساخته باشیم سعی دارد مقدمات ایجاد یک ذهنیت کارآفرینی را برای مخاطبان خود ایجاد کند تا بتوانند در عرصه تجارت قوی ظاهر شوند.

چگونه کارآفرین خودساخته باشیم

ثبت نام
اشتراکی
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

برای توانمند شدن شما و تبدیل شدن به بانوی کامل برنامه داریم

بانوی کامل بانوی کارآفرین

BLACK

زمان باقی مانده تا شروع تخفیف بلک فرایدی روی پکیج‌های اشتراکی

روز
ساعت
دقیقه
ثانیه
black2