logomain
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
میشل اوباما

معرفی زنان قدرتمند سیاست: میشل اوباما

میشل اوباما: «من خود را به قدرتی مرتبط می‌دانم که بزرگ‌تر و نیرومندتر از هر انتخابات یا رهبر یا خبری است؛ و این خوش‌بینی است.

برای من، خوش‌بینی شکلی از ایمان است. پادزهری‌ست برای وحشت.»

مطالعه و آگاهی از زندگینامه زنان قدرتمند سیاست لذت بخش و البته تأثیرگذار است.

آشنایی با شیوه تفکر و زندگی این دسته از زنان و چگونگی مبارزه آن ها با چالش‌ها می‌تواند دریچه‌ای باشد به سوی بهتر شدن و  یافتن مسیر موفقیت.

میشل اوباما از جمله این زنان است که توانست الگویی سازنده از زنان را به جهانیان نشان دهد.

فعالیت‌های بشردوستانه و حمایتی میشل باعث محبوبیت او نزد مردم آمریکا و حتی مردم دیگر نقاط جهان شد.

دوره کودکی و نوجوانی

میشل لاوون رابینسون اوباما Michelle LaVaughn Robinson Obama  در تاریخ۱۷ ژانویه ۱۹۶۴ در شیکاگو در خانواده ای کارگر متولد شد.

میشل ملیتی آمریکایی آفریقایی دارد. مادر او خانه‌دار و پدرش یکی از کارگران اداره‌ تصفیه‌ آب بود. 

میشل خود درباره دوران کودکی اش در کتاب “شدن” – که زندگینامه‌ ای خود نوشت است- چنین می گوید: وقتی بچه بودم، آرزوهایم ساده بود. دلم می‌خواست سگ داشته باشم.

دلم خانه‌ای می‌خواست که پله داشته باشد – یک خانه‌ دو طبقه برای یک خانواده.

دلم می‌خواست به جای ماشین بیوک دو دری که پدرم به داشتن آن افتخار می‌کرد و از داشتنش لذت می‌برد، بدون هیچ دلیل خاصی، یک اتومبیل استیشن واگن چهاردر داشته باشم.

عادت داشتم به همه بگویم که وقتی بزرگ شدم می‌خواهم دکتر اطفال بشوم. چرا؟

چون عاشق این بودم که کنار بچه‌ها باشم و خیلی زود فهمیدم که بزرگ‌ترها خوششان می‌آید این جواب را بشنوند:

«اوه می‌خواهی دکتر بشی … عجب انتخاب خوبی!» آن روزها، موهایم را دو طرف می‌بافتم و به برادر بزرگ‌ترم دستور می‌دادم و همیشه و در همه حال نمراتم در مدرسه بیست بود.

بلندپرواز بودم هر چند دقیقاً نمی‌دانستم به دنبال چه هدفی هستم.

حالا به نظرم یکی از بیهوده‌ترین سؤال‌هایی که بزرگ‌ترها می‌توانند از بچه‌ها بپرسند این است که وقتی بزرگ شدی می‌خواهی چه کاره شوی؟ انگار بزرگ شدن محدود است.

انگار در یک برهه‌ای از زندگی، شما چیزی می‌شوید و آن نقطه، نهایت رشد شماست.

میشل اوباما

تحصیلات

 مدرسه ای که میشل در آن تحصیل کرده است مدرسه ای معمولی بود.

در بخش دیگری از کتاب “شدن” او درباره خاطرات دوران مدرسه اش می گوید که از آنجا که خانه اشان در آن روزها در نزدیکی مدرسه قرار داشته؛

ساعات ناهار را با معمولاً با چهار یا پنج دختر همکلاسی اش، به خانه می رفته.

مادرش در حالی که به او و هم کلاسی هایش سرویس و غذا می‌داده و به امور خانه نیز رسیدگی می کرده به تمام حرف‌های میشل ودوستانش نیز گوش می سپرده است.

در آن زمان میشل و هم کلاسی هایش بی‌وقفه حرف می‌زدند، تلویزیون تماشا می کردند و بازی های گروهی انجام می دادند.

او اضافه می کند که: در این بین هرچه که آن روز در مدرسه اتفاق افتاده بود، اگر نارضایتی از معلمی داشتیم، اگر تکلیفی داشتیم که از نظر ما بی‌فایده بود، همه را تحلیل می‌کردیم.

به این ترتیب این گردهمایی باعث شکل گیری شورایی ساده در بین آنان شد.

میشل دانش‌آموز خوبی بود و تحصیلات دوران دبیرستان را در یکی از مدارس خوب شیکاگو -که  3 ساعت با خانه‌ی آن‌ها فاصله داشت-  پشت سر گذاشت. او در سال 1981 به عنوان شاگرد دوم مقطع تحصیلی‌اش فارغ‌التحصیل شد. سپس میشل برای تحصیل در رشته اصلی جامعه‌شناسی و رشته فرعی مطالعات آفریقایی-آمریکایی وارد دانشگاه پرینستون شد. پس از اخذ مدرک کارشناسی از این دانشگاه،  میشل به دانشگاه هاروارد رفت. او توانست در سال 1988مدرک دکترای حقوق را از این دانشگاه به دست آورد. میشل در طی تحصیل در دانشگاه هاروارد و پرینستون برای حقوق خود مبارزه می کرد. در آن زمان او در اعتراضات مختلف برای افزایش دانشجویان رنگین‌پوست در دانشگاه‌ها شرکت می‌کرد.

علایق

میشل اوباما در کنار تحصیلات، به حوزه‌های مختلف علاقه داشت. او به ورزش علاقه‌ زیادی داشت، پیانو می‌نواخت و ساعات طولانی تمرین می‌کرد. عمه ی مادرش که رابی نام داشت معلم پیانو بود. او پیانو را نزد رابی فرا گرفت.

شروع به کار

بعد از اتمام دوره تحصیلی در هاروارد، میشل مشغول به کار در شرکت سیدلی و آستین (Sidley & Austin)  شد. میشل اوباما و باراک اوباما در سال 1989 در محل کار خود با یکدیگر آشنا شدند. در آن زمان میشل به عنوان اولین تجربه کاری‌اش در یک دفتر حقوقی مشغول به کار بود. پس از ورود باراک اوباما به عنوان کارآموز در آن شرکت، میشل به عنوان سرپرست و مربی او انتخاب شد. این آغاز آشنایی این دو با هم بود. در واقع رابطه‌ آن‌ها از یک ناهار کاری شروع شد و کم‌کم علاقه‌ بین آن‌ها شدت گرفت. سرانجام سه سال بعد یعنی در سال 1992 میشل و باراک با هم ازدواج کردند. در آن زمان میشل 28 سال داشت. حاصل این ازدواج دو دختر به نام‌های مالیا آن اوباما (متولد 1998) و ساشا اوباما (متولد 2001) است.

آغاز زندگی مشترک

میشل و باراک اوباما بعد از ازدواج به زندگی در شیکاگو ادامه دادند. در آن سال‌ها، آن‌ها سخت کار می‌کردند و برای رسیدن به اهداف بزرگ‌تر تا حد امکان از خواسته‌های کوچک خود صرف‌نظر می کردند. میشل به عنوان اتحادی عاشقانه، از ازدواج یاد می‌کند. او می گوید که هرگز تمایل به داشتن زندگی مشابه زندگی والدینش نداشته است. اما با الهام گرفتن از زندگی کودکی‌اش، تلاش کرده تا خانواده اش و زندگی خانوادگی شان را آرام نگه دارد و در عین حال به دنبال اهداف شخصی‌اش نیز باشد. 

میشل علاقمند به تجربه مشاغل مختلف در جاهای متفاوت بوده است. در سال 1996 که باراک اوباما به سنای ایالت ایلینوی راه پیدا کرد، میشل اوباما به عنوان معاون خدمات دانشجویی در دانشگاه شیکاگو مشغول به فعالیت شد. وقتی در سال 2004 همسر میشل یعنی باراک اوباما به عنوان سناتور انتخاب شد؛  میشل در مقام معاون اجتماعی و امور خارجی مرکز پزشکی دانشگاه شیکاگو قرار گرفت. در آن زمان این زوج تصمیم گرفتند به خاطر دخترانشان همچنان زندگی در شیکاگو را ادامه دهند. بنابراین باراک اوباما مجبورشد به خاطر کارش به واشنگتن سفر کند. 

در سال 2008 وقتی که باراک اوباما در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرد، میشل از مقام‌های خود در دانشگاه شیکاگو کناره‌گیری گرفت. در آن زمان او نقش مهمی در کمپین‌های انتخاباتی باراک اوباما ایفا کرد. سخنرانی‌های بسیار تاثیرگذار او در جریان تبلیغات انتخاباتی سالهای 2007 و 2008 در طرفداری از باراک اوباما نشان دهنده تسلط او بر اصول سخنرانی بود. این امر موجب شد تا بعدها میشل در بسیاری از کنوانسین‌های ملی دموکرات‌ها، جلسات مربوط به حقوق بشر و محیط زیست سخنرانی داشته باشد.

اوباما و همسرش

اولین بانوی اول سیاه‌پوست آمریکا

پس از پیروزی در انتخابات آمریکا در سال 2008 باراک اوباما اولین رئیس‌جمهور سیاه‌پوست و میشل اوباما اولین بانوی اول سیاه‌پوست آمریکا لقب گرفتند. میشل که وکیل و نویسنده آمریکایی است به مدت هشت سال بانوی اول ایالات متحده آمریکا بود. او سومین بانوی اول آمریکایی است که تحصیلاتی بیش از لیسانس دارد.

زندگی در کاخ سفید

میشل در طی اقامتش در کاخ سفید، به فعالیت‌های مدنی پرداخت. زندگی دوگانه او سبب شد تا بتواند از جنبه‌های مختلف به زندگی نگاه کند. جایگاه سیاسی‌اش در کنار دغدغه‌های شخصی و انسان‌دوستانه‌اش تریبونی خاص به او بخشید. میشل اوباما با ورود به کاخ سفید به فعالیت های اجتماعی خود همچنان ادامه داد و توانست علیرغم بسیاری از مخالفت‌ها، جریان را آنطور که خود می‌خواست پیش می‌برد.

هنگامی که باراک اوباما توانست با بیشترین رأی، به مقام ریاست جمهوری آمریکا برسد، همسر او یعنی میشل اوباما بیش از پیش احساس مسئولیت می‌کرد. او دیگر به عنوان همسر رئیس جمهور آمریکا دقت بسیار بیش‌تری را در رفتارها و انتخاب‌هایش لحاظ کرد.

میشل در مقام بانوی اول آمریکا، با استفاده از محبوبیت مثال‌زدنی‌اش، یک الگوی متفاوت از زندگی به زنان معرفی کرد. او توانست تأثیر قابل توجهی بر خودباوری دختران نوجوان بگذارد. مسائلی چون آگاهی رسانی، تحصیلات، انجام فعالیت‌های جسمانی،‌ تغذیه سالم، بهبود امور سربازها و وضعیت آموزش، کارگروهی و توجه به کودکان از جمله دغدغه های میشل بوده است. همچنین از وی به عنوان یکی از مهم‌ترین حامیان فقرا یاد می‌شود.

میشل توانست با توجه به تغذیه‌ کودکان و تهیه‌ برنامه‌ای برای کاهش چاقی در کودکان، اقدامات قابل توجهی در این زمینه ارائه دهد. حفظ محیط زیست و توجه به وضعیت گرم شدن کره زمین و دیگر مسائل مربوط به آن از دیگر موضوعات مهم برای میشل اوباماست. او در دوران زندگی‌اش در کاخ سفید باغچه‌ای از سبزیجات داشت که بسیاری از سبزیجات مصرفی مورد نیاز خانواده اوباما از آنجا تهیه می‌شد. یکی دیگر از علاقه‌مندی‌های جالب میشل اوباما زنبورداری است از این رو میشل در کاخ سفید نیز زنبورداری می‌کرد.

زن تحسین شده سال

میشل اوباما نشان داد که انسان‌هایی با ملیت آفریقایی-آمریکایی که سیاه پوست هستند، چگونه با زندگی خود دست و پنجه نرم می‌کنند. او در کتاب معروف خود به نام “شدن” (Becoming) می نویسد: یک دانشجوی سیاهپوست از طبقه‌ی کارگر بوده‌ام که در کالج شیکی که بیشتر دانشجویان آن سفیدپوست بودند درس می‌خواندم. در جاهای مختلف، تنها زن یا تنها فرد افریقایی – امریکایی (سیاهپوست) بوده‌ام. عروس بوده‌ام، مادری خسته و کلافه بوده‌ام، دختری پر از غم و غصه بوده‌ام و تا همین اواخر، بانوی اول ایالات متحده امریکا هم بودم – شغلی که رسماً یک شغل نیست اما برای من موقعیتی ایجاد کرد که هیچ‌وقت تصورش را هم نمی‌کردم. این موقعیت چالش‌هایی برایم به وجود آورد و متواضعم کرد، مرا بالا برد و پایین کشید و بعضی وقت‌ها هم همه‌ این حالت‌ها با هم اتفاق می‌افتادند.

میشل اوباما در فهرست نظرسنجی سالانه زن تحسین شده (en) سال ۲۰۱۸ به عنوان مقام اول انتخاب شد. پیش از این و برای ۱۶ سال متوالی، هیلاری کلینتون در صدر این فهرست قرار داشت.

میشل اوباما

این روزهای میشل

میشل این روزها، با ثبت رکورد فروش ۹ نسخه از کتابش در هر ثانیه، کم کم تبدیل به ثروتمندترین زن آمریکایی بدل می‌شود. پنگوئن رندوم هاوس،‌ ناشر کتاب میشل اوباما اعلام کرده که یک بار دیگر هشت‌صد هزار نسخه دیگر از این کتاب را چاپ کرده است که پیش از این یک میلیون و هشت‌صد هزار نسخه آن فروش رفته بود. بنا به اعلام شرکت پنگوئن، تنها در ۲۴ ساعت اولیه پس از انتشار کتاب، ۷۲۵ هزار نسخه از آن به فروش رفته است.

میشل اوباما، در کتاب خود به صراحت بیان کرده است که هیچ برنامه‌ای برای ریاست جمهوری ندارد. با این وجود، نوشتن زندگینامه و انتشار کتاب در مورد خودش یکی از چندین نشانه‌ای که در تمامی نامزدهای قبلی ریاست جمهوری امریکا طی دوران گذشته مشترک بوده است. 

از آنجا که دنیا همچنان منتظر اولین زن رئیس جمهور ایالات متحده آمریکاست هیچ بعید نیست که این زن میشل لاوون رابینسون اوباما باشد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
BLACK

زمان باقی مانده تا شروع تخفیف بلک فرایدی روی پکیج‌های اشتراکی

روز
ساعت
دقیقه
ثانیه
black2