logomain
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
زنان قدرتمند سیاست: کولیندا گرابار کیتاروویچ

زنان قدرتمند سیاست: کولیندا گرابار کیتاروویچ

کولیندا گرابار کیتاروویچ سیاستمدار و دیپلمات کروات است که از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰ به عنوان چهارمین رئیس جمهور کرواسی خدمت کرد. او اولین رئیس جمهور زن کرواسی و جوان‌ترین فردی بود که تا به حال این مقام را بر عهده گرفته است. در این مقاله قصد داریم به بررسی زندگینامه و دستاوردهای خانم کیتاروویچ بپردازیم. 

اوایل زندگی و تحصیلات

گرابار کیتاروویچ در ۲۹ آوریل ۱۹۶۸ در ریجکا، شهری در کشور کرواسی به دنیا آمد. او در شهر کوچک اوپاتیا بزرگ شد. پدر وی در این شهر به عنوان استاد فعالیت می‌کرد. کولیندا از جوانی علاقه زیادی به ورزش و آموزش داشت. او در دوران دبیرستان یک ورزشکار ماهر بود و در رشته‌های مختلف ورزشی از جمله بسکتبال، والیبال و دو و میدانی شرکت می‌کرد. او به تحصیل در رشته زبان و ادبیات انگلیسی و اسپانیایی در دانشگاه زاگرب پرداخت. در سال‌های بعد مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته روابط بین‌الملل از دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه زاگرب و مدرک کارشناسی ارشد مدیریت دولتی را از دانشکده دولتی جان اف کندی در دانشگاه هاروارد دریافت کرد.

زندگی شخصی

کولیندا گرابار کیتاروویچ با یاکوف کیتاروویچ که کارمند دولتی کرواسی بود، ازدواج کرد. آن‌ها دو فرزند دارند. وی همیشه علاقه زیادی به ورزش به ویژه اسکی، شنا و دو داشت. او در چندین ماراتون شرکت کرده و عضو تیم ملی اسکی کرواسی بوده است.

زنان قدرتمند سیاست: کولیندا گرابار کیتاروویچ

فعالیت‌هایی در زمینه دیپلماسی

کار حرفه‌ای گرابار-کیتاروویچ در زمینه دیپلماسی در اوایل دهه ۱۹۹۰ با پیوستن او به وزارت امور خارجه کرواسی آغاز شد. او در سمت‌های مختلف فعالیت کرد. از مهم‌ترین سمت‌های او می‌توان به مشاور هیئت کرواسی در مذاکراتی که منجر به توافق‌نامه دیتون (توافق صلحی که به جنگ بوسنی پایان داد) شد، اشاره کرد. او در دوران تصدی خود نقشی کلیدی در تقویت روابط کرواسی با ایالت متحده به ویژه در زمینه تجارت، سرمایه‌گذاری و امنیت ایفا کرد. او همچنین برای معرفی کرواسی به عنوان یک مقصد گردشگری و برجسته کردن میراث فرهنگی این کشور تلاش زیادی کرد. گرابار-کیتاروویچ پس از مدتی به عنوان سفیر به کرواسی بازگشت و در سال ۲۰۰۸ به عنوان نماینده پارلمان انتخاب شد. او از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۸ و بار دیگر از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۴ به عنوان وزیر خارجه کرواسی خدمت کرد.

ریاست جمهوری کرواسی

در ژانویه ۲۰۱۵ گرابار-کیتاروویچ نامزدی خود را برای ریاست جمهوری کرواسی اعلام کرد. او به عنوان یکی از اعضای حزب راست میانه اتحاد دموکراتیک کرواسی (HDZ) که در سال ۲۰۱۴ پس از یک وقفه کوتاه دوباره به هم پیوسته بود، در این رقابت شرکت کرد. در انتخابات ریاست جمهوری گرابار-کیتاروویچ با اختلاف اندکی و رئیس جمهور فعلی ایوو یوسیپوویچ پیروز شد. او در ۱۵ فوریه ۲۰۱۵ به عنوان رئیس‌جمهور آغاز به کار کرد اولین زنی بود که این مقام را بر عهده گرفت.

وی در دوران ریاست جمهوری خود با انتقاداتی در زمینه‌های مختلف از جمله رویکرد او به مسائل ملی مانند جنگ بوسنی و وضعیت اقلیت‌های قومی در کرواسی، مواجه شد. علاوه بر این برخی وی را به استفاده از موقعیت خود برای منافع سیاسی به ویژه در جریان مبارزات انتخاباتی برای انتخابات پارلمان اروپا در سال ۲۰۱۹ متهم کردند. با این حال مردم کرواسی به او علاقه زیادی داشتند و بیشتر آنها دوران فعالیت او را مثبت ارزیابی می کنند.

فعالیت‌های پس از ریاست جمهوری

گرابار-کیتاروویچ پس از اتمام دوران ریاست جمهوری خود در سال ۲۰۲۰ به بخش خصوصی بازگشت. او عضو ارشد پروژه آینده دیپلماسی مدرسه کندی هاروارد و محقق غیرمقیم در مرکز تحلیل سیاست اروپا شد. وی همچنین در سیاست کرواسی فعال باقی ماند و به عنوان عضوی از کمیته مرکزی حزب HDZ خدمت کرد از نامزدهای آن در انتخابات پارلمانی ۲۰۲۰ حمایت کرد.

زنان قدرتمند سیاست: کولیندا گرابار کیتاروویچ

دستاوردهای سیاسی کولیندا گرابار کیتاروویچ

در این بخش نگاهی مختصر به دستاوردهای سیاسی خانم کیتاروویچ می‌اندازیم و آنان را بررسی می‌کنیم.

  • الحاق کرواسی به اتحادیه اروپا و ناتو

گرابار-کیتاروویچ به عنوان وزیر امور خارجه کرواسی در سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۸ نقش مهمی در پیوستن این کشور به اتحادیه اروپا در ۱۱ ژوئیه ۲۰۱۳ ایفا کرد. وی همچنین ورود کرواسی به ناتو را تسهیل کرد و این اتفاق در سال ۲۰۰۹ رخ داد و باعث تقویت روابط امنیتی و سیاسی این کشور با متحدانش شد.

  • دلجویی از کروات های مهاجر

گرابار-کیتاروویچ به عنوان رئیس جمهور کرواسی تلاش می‌کرد تا روابط را با مهاجران کرواسی در سراسر جهان احیا و تقویت کند. وی برای حمایت از کروات‌های مقیم خارج از کشور ابتکارات زیادی به خرج داد. به عنوان مثال دفتر کروات‌های خارج از کشور را تاسیس کرد و رویدادهای فرهنگی و اقتصادی را سازمان‌دهی کرد. تلاش‌های او به حفظ هویت کرواسی و ارتقای منافع این کشور در خارج از کشور کمک کرد. ‌

  • توجه به حقوق زنان و توانمندسازی آن‌ها

کولیندا گرابار کیتاروویچ اولین رئیس جمهور زن کرواسی است و از پلتفرم خود برای دفاع از حقوق و توانمندسازی زنان استفاده کرد. وی در رویدادها و کنفرانس‌های مختلف برای ترویج برابری جنسیتی و الهام بخشیدن به زنان جوان برای پیگیری نقشه‌های رهبری شرکت کرد. او همچنین پروژه «زنان در میدان» را با هدف تشویق دختران به دنبال کردن مشاغلی که به طور سنتی تحت سلطه مردان بود، آغاز کرد.

او موفق شد با تلاش فراوان مشارکت زنان را در مشاغل مرد سالار بالا ببرد.

  • مدیریت بلایا

در دوران ریاست جمهوری وی چندین بلایای طبیعی از جمله سیل، زلزله و آتش‌سوزی در کشور کرواسی رخ داد. او رهبری و همدلی مثال‌زدنی خود را در طول این بحران‌ها نشان داد، از مناطق آسیب دیده بازدید کرد، با مردم محلی و نیروهای امدادی ملاقات کرد و تلاش‌های نجات و بازسازی را مدیریت کرد. واکنش سریع به بلایا و مدیریت خوب آن‌ها باعث شد تا وی توسط عموم مردم کشورش تحسین شود.

  • دیپلماسی و همکاری بین‌المللی

گرابار-کیتاروویچ در طول دوران حرفه‌ای خود در روابط بین‌المللی، مدافع ثبات، همکاری و صلح منطقه‌ای بود. او برای بهبود روابط کرواسی با همسایگانش، به ویژه صربستان که کرواسی با آن‌ها تاریخ پیچیده‌ای دارد، بسیار تلاش کرد. وی همچنین گفت گو و همکاری بین ناتو و کشورهای شریک را ترویج داد و به عنوان دستیار دبیر کل ناتو در امور دیپلماسی عمومی، به تقویت راهبردهای گسترش و ارتباط با ناتو کمک کرد.

  • دیپلماسی ورزشی

همان‌طور که پیشتر توضیح دادیم گرابار-کیتاروویچ از طرفداران دو آتشه ورزش‌ است. او از دیپلماسی ورزشی به عنوان ابزاری برای ارتقای تصویر کرواسی و برقراری ارتباط با مردم در سراسر جهان استفاده کرده است. او یکی از حامیان پروپاقرص تیم ملی فوتبال کرواسی در جام جهانی فوتبال ۲۰۱۸ بود. او حتی در مسابقات شرکت کرد و در کنار بازیکنان جشن گرفت. کولیندا همچنین کنفرانس «ورزش، دیپلماسی و تجارت» را برگزار کرد متخصصان صنعت ورزش و دیپلمات‌ها را گرد هم آورد تا درباره نقش ورزش در تقویت روابط بین‌المللی بحث و گفتگو کنند.

دستاوردهای سیاسی کولیندا گرابار کیتاروویچ
  • آموزش و توانمندسازی جوانان

وی بارها در طول دوران ریاست جمهوری خود بر اهمیت آموزش و توانمندسازی جوانان تأکید کرد. او چندین ابتکار را برای حمایت از جوانان راه‌اندازی کرد. از جمله این موارد می‌توان به برنامه گام‌های کوچک با هدف ارائه کمک‌های مالی به پروژه‌های دانشجویی نوآورانه اشاره کرد. او همچنین فرصت‌های آموزشی به ویژه در زمینه‌های علم و فناوری را ارتقا داد و به دنبال بهبود کیفیت آموزش در کرواسی بود.

  • حفاظت از محیط زیست

گرابار کیتاروویچ بارها نشان داد که حفاظت از محیط زیست و پرداختن به مشکلات تغییرات آب و هوایی را حمایت می‌کند. او از تلاش‌های جوامع محلی و سازمان‌های غیردولتی در حفظ منابع طبیعی کرواسی و ترویج شیوه‌های دوستدار محیط زیست حمایت کرد. علاوه بر این او همواره در کنفرانس‌های بین‌المللی محیط زیستی شرکت می‌کرد. همچنین بر تعهد کرواسی به توافقنامه پاریس و سایر توافقات جهانی تأکید می‌کرد.

دستاوردهای خانم کولیندا گرابار کیتاروویچ در زمینه های مختلف باعث شد او به عنوان یکی از زنان قدرتمند و تاثیرگذار سیاست شناخته شود. با وجود سنگ اندازی های فراوان و انتقادهای مغرضانه که ریشه در جامعه مردسالار کرواسی داشت او موفق شد کشورش را به یکی از کشورهای موفق قاره اروپا تبدیل کند.

سخن آخر

زنان همیشه و به نحوی تاثیرات موثری در سیاست و فرهنگ یک جامعه داشته اند و توانسته اند به دستاورد های بزرگی دست پیدا کنند. در این مطلب به یکی دیگر از این زنان قدرتمند و موثر اشاره کردیم و توانستیم آن را معرفی کنیم.

در دوره های آکادمی سیمرغ سعی کرده ایم توانمندی و ایستادگی یک زن را برایتان بیان کنیم و به شما بگوییم برای خودکفایی خود چه کار هایی می توانید انجام دهید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره هر یک از دوره ها می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید و درباره دوره بانوی کامل، بانوی کارآفرین سوالات خود را بپرسید و یا ثبت نام خود را کامل کنید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
BLACK

زمان باقی مانده تا شروع تخفیف بلک فرایدی روی پکیج‌های اشتراکی

روز
ساعت
دقیقه
ثانیه
black2