logomain
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
بررسی مدیریت آموزشی و روانشناسی در توانمند سازی زنان زندانی پس از آزادی

بررسی مدیریت آموزشی و روانشناسی در توانمند سازی زنان زندانی پس از آزادی

چکيده

توانمند سازي فرآیندي است که طی آن فرد از نیازها و خواسته هاي درونی و قابلیت هاي خودآگاه می شود و باهدف رسیدن به خواسته ها، به کسب توانایی هاي لازم می پردازد.

زنان زندانی همانند سایر زنان جامعه در معرض آسیب هاي مختلفی قراردارند و محکومیت این زنان، بعد عاطفی و مدیریت خانواده را ازهم گسیخته و با توجه به اینکه تداوم و استحکام خانواده مستلزم حضور زن می باشد کودکان و همسران آنان نیز به سختی قادر به ادامه زندگی خواهند بود و آسیب هاي متعدد اجتماعی و روانی را به آنان وارد خواهند کرد.

متاسفانه زنان در بند از نظر وضعیت اشتغال نتوانسته اند با وجود ظرفیت هاي شخصی، اجتماعی و قانونی به جایگاه متناسبی دست یابند.

از این منظر زنان زندانی بخش مهمی از شهروندان جامعه را تشکیل داده اند و در راستاي توانمندسازي این افراد براي نیل به جامعه مطلوب و بازگشت سعادتمندانه به جامعه توجه به آموزش، براي سروسامان دادن به وضعیت این زنان در چارچوب توانمندي هاي فرهنگی و اجتماعی آنان همواره داراي جایگاه ویژه در بین مددجویان بوده است.

این مقاله توسط دکتر آفاق صالح به رشته تحریر درآمده است. 

واژه‌هاي كليدي

زنان زندانی – توانمندسازی زنان –مدیریت آموزشی – روانشناسی

مقدمه

خانواده به عنوان واحد کوچکی از اجتماع، نقش مهمی در پیشرفت و توسعه فرهنگی و رشد اقتصادي جامعه را دارد.

 یکی از اساسی ترین اهداف تشکیل خانواده بقاي نسل و تربیت نیروي انسانی موردنیاز جامعه است.

از عوامل مؤثر در توسعه اقتصادي، نیروي انسانی کارآمد و توانمند می باشد.

ازآنجا که خانواده این زنان دربند به عنوان اولین پایگاه تربیت و پرورش برایشان محسوب می گردد، جامعه باید با تقویت نهاد خانواده زمینه هاي توسعه اقتصادي، فرهنگی و اجتماعی را نیز مهیا سازد؛

زیرا، سرمایه هاي انسانی با ارزش تر از دارایی ها و منابع طبیعی و ذخایر زیرزمینی به شمار می آیند و هرچه بر روي انسانها سرمایه گذاري شود رشد و توسعه جامعه افزون خواهد شد و در وراي آن رشد و توسعه فرهنگی، سیاسی، اقتصادي و اجتماعی تسهیل و تسریع می گردد.

به همین تناسب گرچه امروزه برخی از کارکردهاي خانواده به نهادهاي دیگري واگذارشده است اما خانواده همچنان به عنوان نهاد پایه اي در جامعه پذیري، نظارت اجتماعی و همچنین پشتیبانی هاي روانی، اقتصادي و اجتماعی از این زنان قلمداد می شود.

مهم ترین آسیب های زنان زندانی پس از آزادی شامل: احساس نبود پشتوانه هاي اقتصادي و اجتماعی است که منجر به تضعیف روحیه مشارکت در برخی از امور اجتماعی در آنان می شود.

نابسامانی روحی از دیگر مشکلات این دسته از زنان است.

بنا به اعلام مدیران و کارشناسان ذيربط، زنان زندانی ازنظر سلامت روانی به مراتب نسبت به زنان دیگر در وضعیت بدتری قرار دارند و عمدتاً علائم بیماري هاي روانی هم چون: افسردگی، پرخاش، اضطراب و وسواس در آن ها به وضوح دیده می شود.

از مهم ترین آسیبهاي این دسته از زنان گرایش به سمت برخی از مشاغل غیرقانونی در ارتباط با تأمین هزینه های زندگی  و خانواده است.

با توجه به اینکه با روند رو به رشد شمار زنان زندانی مواجه می باشیم، دغدغه ما همواره نگاه ویژه به مسائل و مشکلات روحی و روانی و اقتصادی آن ها که امري ضروري و لازم بوده است، می باشد.

آنچه اغلب در مورد زنان زندانی نادیده گرفته شده است نیازهاي روانی و عاطفی آنان نسبت به آینده خود و فرزندانشان بوده است.

وضعیت نابسامان اقتصادي موجب شده است که هم زنان زندانی و هم فرزندان آنها از آسیبپذیرترین اقشار جامعه در برابر آسیب هاي اجتماعی باشند.

فرزندان این خانواده ها به طور بالقوه در معرض مسائلی مانند کودکان کار در مشاغل غیررسمی، بزهکاري اجتماعی، محرومیت از تحصیل و سوءتغذیه قرار داشته اند؛

لذا برای بهبود وضعیت این زنان کمک اصلی باید در چهارچوب بهره مندي اقشار آسیب پذیر از توانمندسازي در قالب مشاوره هاي روانی و مهارت آموزی به این گروه افراد شکل گیرد.


برای مطالعه بیشتر این مقاله روی دکمه زیر کلیک کنید

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
BLACK

زمان باقی مانده تا شروع تخفیف بلک فرایدی روی پکیج‌های اشتراکی

روز
ساعت
دقیقه
ثانیه
black2