در دنیای امروزی رسیدن به آرامش درون کمی سخت شده گویا یک آرزوی محال به نظر می رسد، ولی تکنیک های ذهنی برای آرامش درون وجود دارد که به طور مفصل در این مقاله به آن خواهیم پرداخت. خیلی افراد بر این باورند که کاش قرص یا دارویی بود که می توانستیم با مصرف آن به آرامش درون برسیم، این افکار به این دلیل است که در جامعه امروزی استرس و اضطراب، آرامش درون را از بین برده و مدام مشغله های ذهنی برای افراد ایجاد کرده است، به عنوان مثال افرادی که در جامعه به عنوان ثروتمند شناخته شده اند با وجود ثروت کلان، افکار و هدفشان کسب درآمد و رقابت بیشتر برای رسیدن به طبقات بالاتر است. این افراد هیچ گاه در فکر رسیدن به آرامش و لذت بردن از امکانات پیرامون خود نیستند.
تکنیک های ذهنی برای آرامش درون چیست؟
امروزه سرعت تغییرات در دنیا به قدری دچار افزایش شده که بشر نمی تواند با عمر چند ساله خود به همه آنها دست یابد و این امر باعث افزایش اضطراب، استرس و عدم آرامش در اشخاص خواهد شد، اما با دانستن تکنیک های ذهنی برای آرامش درون و تفکری آزاد می توان زندگی بهتری تجربه کرد.
یکی از مواردی که امروزه باعث پریشان حالی افراد می شود استفاده نادرست از رسانه ها و پیگیری اخبارهای منفی است. به این دلیل که اخبار ها و رویدادهای مختلف غالباً خبرهای منفی و ناامید کننده هستند که بر روح و روان انسان ها تاثیر گذاشته اند و چالش های فراوانی را در جامعه به وجود آورده اند. باعث تغییر شغل و روابط انسان ها شده در عین حال استفاده از آن به روابط خانوادگی نیز آسیب رسانده است و علاوه بر تغییر سبک زندگی باعث بروز مشکلات بسیاری در ذهن شده است. بنابراین یکی از مهمترین تکنیک هایی که برای آرامش ذهن ارزشمند است دوری از رسانه هایی است که مدام اخبارهای منفی را منتشر می کنند و دوست دارند در میان مخاطبان خود اغتشاش و آشفتگی ایجاد کنند.
تمام این تغییرات آشفتگی ذهن و مغز انسان را بیشتر کرده در نتیجه مغز فراتر از فعالیت معمولی خود را خواهد داشت و با ترشح موادی باعث به هم زدن آرامش و در نتیجه ضعف بدن و بروز مشکلات روحی و جسمی خواهد شد، تمرکز افراد برای انجام دادن کارهای روزمره بسیار ضعیف شده و افراد با استرس و اضطراب کارهای خود را انجام می دهند. به طور مثال در شرایط کنونی جامعه افرادی که از لحاظ مالی سطح متوسط هستند و قادر نیستند نیازهای ضروری خانواده را فراهم کنند در صدد یافتن شغلی مناسب و حتی داشتن شغل دوم هستند. این امر باعث افزایش مشکلات روحی برای آنان خواهد شد برای این افراد رسیدن به آرامش درون و تکنیک های ذهنی خاص آن بسیار ضروری است.
زندگی در زمان حال
برای اینکه بتوانیم به آرامش درون برسیم یکی از مهمترین تکنیک های ذهنی برای رسیدن به آرامش درون به آن توجه به زمان حال است می توان گفت اغلب اوقات ذهن ما آشفته است به این صورت که یا به گذشته فکر می کنیم و یا به آینده ولی در زمان حال نیستیم به طور مثال در مسافرت هستیم ولی به چیز دیگری فکر می کنیم فکر زیاد باعث ایجاد حس ناخوشایند در ما می شود، از جمله فکر کردن به حوادث منفی و یا خاطرات گذشته و همچنین فکر کردن در مورد اتفاقاتی که می خواهد در آینده بیفتد این عوامل باعث می شود که در لحظه نباشیم و ذهن ما آشفته شود در نتیجه شاد نیستیم.
تحقیقات نشان میدهد اگر بتوانیم افکار خود را کنترل کنیم و نگذاریم هر لحظه به سمت و سویی برود با تمام تمرکز مان بر روی زمان حال باشد میتوان با کاهش استرس و افزایش شادی و خوشحالی به آرامش درون برسیم.
مدتیشن تکنیکی ذهنی برای آرامش درون
یک روش بسیار کاربردی جهت رسیدن به آرامش درون مدیتیشن است. به این صورت که افکار خود را به صورت آگاهانه به سمتی ببریم که دوست داریم. از این طریق می توان تمرکز خود را به زمان حال معطوف کرد و می توانیم شاد تر باشیم، شما باید ذهن تان را برای چند لحظه از پیرامون خود به سمت نفس خود ببرید. به این صورت که به دم و بازدم توجه کنید در این حالت به جای اینکه حواس خود را به اطراف ببرید به نفس خود توجه کنید تا به صورت آگاهانه بتوانید افکار خود را کنترل کنید با این تکنیک ذهنی می توانید به آرامش درون برسید. در این روش فرد کاملا هوشیار است و خود را درگیر چیزی که می بیند نمی کند. به آنچه که در فکر و ذهن است و متمرکز شدن بر روی یک موضوع یعنی در داخل ذهن و خارج فقط به یک موضوع معطوف شدن، این موارد را در مدیتیشن تجربه خواهید کرد و آرامش درونی را تجربه خواهید کرد.
موسیقی تکنیکی برای آرامش درون
کمتر کسی را می توان دید که به موسیقی علاقه نداشته باشد. موسیقی می تواند ذهن را از آنچه درگیر آن است نجات دهد. موسیقی های بی کلامی هستند که گوش دادن آنها بسیار موثرند. برخی از آهنگ ها گویی حرف دل آدمی را به زبان می آورند که بهترین مسکن روح هستند.
نفس کشیدن
یک تمرین فوق العاده جهت داشتن ذهنی آرام این است که هر روز به نفس خود توجه کنید وقتی به نفس خود توجه می کنید در زمان حال سپری خواهید کرد. در یکجا بنشینید و چشم های خود را ببندید و و به دم و بازدم خود توجه کنید. هر بار که حواس تان پرت می شود باز هم به این موضوع توجه کنید. تمرکز کنید و هیچ قضاوتی انجام ندهید. این کار را می توانید در طی روز هنگام انجام کارهای مختلف تمرین کنید. تاثیر آن را بر روی زندگی روزمره خود مشاهده کنید. بنابراین توجه به نفس کشیدن از دیگر تکنیک های ذهنی برای آرامش درونی است.
راهکار های طلایی جهت استفاده از تکنیک های ذهنی برای آرامش درون
تکنیک های ذهنی برای رسیدن به آرامش درون فراوانند عاشق شدن و عشق ورزیدن به هر چیزی بهترین آرامش ذهنی را ایجاد می کند. مسافرت کردن، رفتن به طبیعت و آوردن طبیعت به داخل خانه از جمله این تکنیک های جالب است. خندیدن و ایجاد حس خوشبختی یک معیار عالی است اگر شوخ طبعی را یاد بگیرید یک راهکار طلایی آموخته اید. بازی کردن و زنده کردن کودک درون یک تکنیک بی نظیری برای آرام خواهد بود. به خودتان هدیه بدهید و خودتان را دوست داشته باشید.
سخن نهایی
ذهن ما عادت کرده است که خود را مشغول افکار گوناگون کند و حوادث ریز و درشت را بزرگنمایی کند. تکنیک های ذهنی برای آرامش درون باعث کاهش استرس می شود و ذهن را از این مسائل دور می کند. ذهن مشاهده گر بهتر است ذهن قضاوت کننده است یعنی به اطراف نگاه کنیم ولی افکار خود را درگیر آن نکنیم. اگر ذهن درگیر شود انرژی زیادی را از دست می دهیم و احساس کسل شدن، ضعف عصبی و پرخاشگری بر ما غلبه می کند. با حقایق زندگی پیرامون خود کنار بیایید ذهن شما بهتر می تواند آن را هضم کند در غیر این صورت باعث پریشانی شما خواهد شد و حال خوب زندگی کردن با آرامش را از خود سلب خواهید کرد.